گزارش جدید خبرگزاری ایلنا نشان میدهد که طی سه سال گذشته، بیمه ۱۰ هزار کارگر در یکی از استانهای ایران قطع شده است. علاوه بر این، از ۸ هزار کارگر متقاضی جدید، هیچیک بیمه نشدهاند. بخش اعظم این کارگران در صنعت ساختمان فعالیت میکنند، جایی که بیش از ۵۰ درصد حوادث کاری رخ میدهد.
سازمان تأمین اجتماعی ادعا میکند که بیمه کارگران ساختمانی واقعی قطع نشده و فقط کسانی که از سهمیه بیمه سوءاستفاده کردهاند از پوشش بیمه خارج شدهاند. این در حالی است که انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی معتقدند بسیاری از این افراد واقعاً کارگر ساختمانی بوده و به دلیل بیکاری دچار قطع بیمه شدهاند.
موضوع قطع بیمه و بیمه نشدن کارگران به شهرها و استانهای مختلفی از جمله بانه و خراسان شمالی تسری یافته است. محمد بابایی، نایب رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی ابهر، اشاره میکند که با وجود تصویب اصلاحیه ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی، مشکل همچنان باقیست و سازمان تأمین اجتماعی وظیفه ارائه گزارشهای منظم به مجلس را انجام نمیدهد.
برخی از فعالان کارگری نیز به کمبود منابع مالی تأمین اجتماعی اشاره کرده و معتقدند که دولت و مجلس حمایتی کافی از کارگران ندارند، در نتیجه روند قطع بیمهها تسریع شده است. شهریور ماه گذشته نیز اکبر شوکت از کاهش منابع بیمه به دلیل بخشنامه وزارت کشور خبر داد، که سبب شده تأمین اجتماعی از پوشش بیمه کارگران ساختمانی شانه خالی کند.
در حالی که دولت ادعای بیمه کردن ۷۰ هزار کارگر را مطرح کرده بود، بازرس کانون کارگران ساختمان، عباس شیری، از دولت خواست تا اسناد و مدارک مربوط به این ادعا را ارائه دهد.